Over ons

Stefanie en Gilder , een gemengd Belgisch-Peruaans koppel, richtten in 2012 N.G.O. Oye LENA op, een onderwijsproject dat elke voormiddag met kinderen uit het buitengewoon onderwijs werkt en elke namiddag met kleuters uit kansarme gezinnen.

Het project is gelegen in Curahuasi, een vooralsnog onbekend stadje in het midden van het Andesgebergte, op 125 km van Cuzco en het befaamde Macchu Picchu. Dankzij haar unieke ligging biedt ze prachtige zichten op het berglandschap en geniet het bovendien van een aangenaam microklimaat. Van het gevreesde Peruaanse regenseizoen is hier overdag amper sprake.

Stefanie en Gilder geven al geruime tijd een thuis aan de vrijwilligers van Oye Lena. Met Casa Lena stelden ze in 2015 hun huis ook open voor reizigers. Hen willen ze een uitvalsbasis bieden om binnen een familiale sfeer Peru te ontdekken. Je logeert in één van de drie privékamers, voorzien van eigen badkamer, of kampeert op het terrein. Zowel vroege vogels als lange uitslapers kunnen genieten van een verzorgd ontbijt met huisgemaakte producten. Voor de grote honger op de middag of in de avond kan je ook kiezen uit een aantal nationale gerechten, klaargemaakt door ons of door één van de tantes.

Op de hacienda krijgen hun dieren de ruimte die ze nodig hebben en eten van eigen akker. Er is ook een moestuin met ecologisch geteelde groenten en de fruitbomen zijn in volle groei. Tijdens je verblijf kan je ervoor kiezen om te helpen bij de zorg voor de boerderij. Leergierige reizigers kunnen ook enkele lokale tips and tricks oppikken over de spaanse taal, het plaatselijke quechua en typische Peruaanse gerechten.

Naast logies biedt Casa Lena ook enkele tours aan. Van wandelen tot paardrijden, van rustige boottrips tot echte adrenalineboosts en van daguitstapjes tot meerdaagse kampeertrips. Voorts helpen we graag bij het plannen van vrije wandelingen in de prachtige omgeving van Curahuasi. Dit stadje is bovendien nu al een vertrekpunt voor trips naar Choquequirao en Salkantay en ligt op 20 minuten rijden van de warmwaterbaden van Cconoc.

Als tussenstop of als uitvalsbasis, Casa Lena en Curahuasi zullen je zeker charmeren!